Agrifoodcareer helpt starters aan een baan met unieke vacatures

Rene Vreeswijk 2-10-2019 16:31
Categorieën: Algemeen

 

Na haar studie Diervoeding is Nina Lanen direct op zoek gegaan naar een functie in de agrisector. Omdat het voor starters in deze branche niet eenvoudig is om zelf een baan te vinden, nam zij contact op met René Vreeswijk van Agrifoodcareer. In dit interview vertelt zij over de meerwaarde van deze samenwerking én haar nieuwe functie als Technical Sales Support bij Framelco.

Kennis van de markt én mensen


Nina kende Agrifoodcareer via haar vriend: “Mijn vriend is eerder al door René benaderd via LinkedIn en heeft via hem een baan gevonden. Een dag na mijn afstuderen heb ik dan ook meteen een gesprek gehad met René. Hij staat in de sector bekend als een goede recruiter en weet precies wat een functie inhoudt. Daarbij kijkt hij goed wat er bij je past en praat je niet zomaar een baan aan. Ik heb zelf aangegeven dat ik graag in de verkoop terecht wilde komen en daar zijn we samen gericht naar op zoek gegaan. Al snel kwam hij met de vacature voor Technical Sales Support bij FRAmelco en na twee gesprekken ben ik daar sinds half juli met veel plezier aan het werk! Op dit moment ben ik het bedrijf echt aan het leren kennen. Zo hou ik me bezig met productregistratie en documentatie en ondersteun ik research & development met technische PowerPoints. Mijn focus ligt bij de rundveelijn waarvoor ik uiteindelijk, als ook voor andere producten, de sales zal gaan doen. Er is nog niets definitief, maar de kans bestaat dat het uiteindelijk een gecombineerde baan wordt. Aan de ene kant ondersteun ik dan als Technical Sales Support de commerciële medewerkers met technische kennis en anderzijds zal ik zelf verantwoordelijk zijn voor de verkoop als Technical Sales Manager. Maar het kan ook één van beiden worden.”

Starters ondersteunen bij hun carrière in de agrisector


Waarom is het voor starters in de agrisector prettig om met een recruiter te werken? “Ik ben de dag na mijn afstuderen naar Agifoodcareer gegaan, omdat ik weet dat het moeilijk is om als starter ergens binnen te komen”, vertelt Nina. “Na drie jaar werkervaring word je continu gebeld, maar dat is in het begin toch echt anders. Dan moet je je nog helemaal bewijzen. René heeft veel connecties binnen de sector en altijd wel interessante vacatures liggen. Het viel mij op dat dit vaak vacatures zijn die niet iedereen heeft en die nog nergens op een website staan. Tijdens het hele proces denkt hij ook steeds met je mee. Niet alleen over welke functie bij je past, maar ook over het sollicitatieproces. Hij doet een goed woordje voor je, vertelt met wie je aan tafel komt te zitten en adviseert je rondom je contract. Ik zou starters dan ook zeker aanraden om contact op te nemen met Agrifoodcareer.” Een laatste tip? “Ga veel solliciteren en blijf altijd jezelf. Het heeft geen zin om je anders voor te doen en heel zenuwachtig een gesprek in te gaan”, besluit Nina.

Ook op zoek naar een uitdagende baan in de agri- of foodbranche? Bekijk de vacatures en solliciteer direct of neem contact op met René Vreeswijk om de mogelijkheden te bespreken.


Reageer

Copyright © 2019 Agrifoodcareer   |  Sitemap   |  Algemene voorwaarden   |  Cookiebeleid   |  Privacy Statement