Afgestudeerd en op zoek naar een baan in de Food- en Agribusiness?

Door: René Vreeswijk 23-10-2012

Categorieën
:
Algemeen,

De zomervakantie is weer achter de rug en voor veel (ex) studenten betekent dit dat er gezocht kan worden naar een leuke passende baan! Heb jij ook een studie afgerond in de Food en Agribusiness? Wees er dan op voorbereid dat je zoektocht wel eens wat langer kan duren door de crisis. Er is veel terughoudendheid bij bedrijven en soms ontbreekt bedrijven gewoonweg de tijd om studenten goed op te leiden. Gelukkig kun je met een paar eenvoudige tips al snel een stuk verder komen dan je mede-werkzoekenden. Daarom vind je hieronder een paar tips voor afgestudeerde studenten die aan de slag willen in de food en agrisector:


1: Zorg voor een actueel CV (vermeld ook indien behaald je rijbewijs)
Je C.V. is je visitekaartje. Zorg er dus altijd voor dat deze op orde is en alle benodigde informatie bevat. Ben je onzeker over de indeling van je C.V.? Download dan eens dit e-book met sollicitatietips of stuur me een mailtje, dan help ik je graag!
2: Maak relevante werkervaring of stages goed zichtbaar
Wanneer een P&O medewerker je C.V. bekijkt en je sollicitatiebrief lees dan zal hij of zij meestal als eerst op zoek gaan naar relevante werkervaring. Heb je een relevante baan gehad of een stage gedaan? Zorg er dan voor dat dit niet te missen is!
3: Raadpleeg altijd een P&O manager of recruiter om het proces te versnellen
Hoewel je tegenwoordig zelf al een eind kunt komen met het zoeken naar een baan is het aan te raden om een P&O manager of een recruiter uit de agri- of foodsector in de arm te nemen. Zij weten vaak ideale banen voor je te vinden en zullen samen met je zoeken naar een mooie functie. Neem dus een professional in de arm en verkort hiermee de tijd waarin je op zoek bent naar je nieuwe droombaan!

Enthousiast geraakt en benieuwd naar de laatste vacatures in de agri- en foodsector? Bekijk dan nu de nieuwste vacatures!