Mismatch?

Door: René Vreeswijk 13-10-2016

Categorieën
:
Algemeen,

 

 

Onlangs liep ik op een agrifood-bijeenkomst een werkzoekende dertiger tegen het lijf. Na een korte kennismaking vroeg hij of ik hem wilde voorstellen voor functies die voor hem geschikt waren. Hij was ’in’ voor een nieuwe job. Ik vroeg hem om zijn cv naar me toe te sturen en daarna zouden we verder kennismaken. Ik twijfelde wel of ik hem kon helpen, want de man kwam mij wat te nonchalant over. Als dat ook zijn houding tijdens sollicitatiegesprekken is, wordt het moeilijk voor hem.
Mijn verbazing was groot toen ik later een gedetailleerd en met zorg opgemaakt cv ontving. Tijdens onze afspraak een paar weken later vroeg ik hem ernaar. ‘O ja, dat cv, dat heeft mijn zus gemaakt’. Aan het cv mankeerde niets. De waarde ervan werd echter verminderd door de mismatch met de houding van de persoon tegenover mij.
Ook aan de bedrijvenkant sluit de beschrijving niet altijd aan op de praktijk. De oorspronkelijke functiebeschrijving gaat nogal eens uit van het spreekwoordelijke schaap met vijf poten. In overleg komen we tot een reëel beeld van de persoon die gezocht wordt. Overigens heb ik nooit meegemaakt dat in de functieomschrijving staat dat nonchalante types de voorkeur genoten...
Match jij je uitstraling en cv voor je op sollicitatiepad gaat? Voor advies of een check kun je altijd contact met me opnemen.
Tot snel,

René Vreeswijk
Agrifoodcareer