Femke Manders: “Agrifoodcareer heeft mij nieuw inzicht gegeven in mijn carrière in de agri-sector.”

Rene Vreeswijk 2-10-2019 16:32
Categorieën: Algemeen

blog_image:article_agrifo_15638017965d35b8c4e09f4.jpg:end_blog_image

Na haar studie Dierwetenschappen in Wageningen was één sollicitatiebrief voldoende voor Femke Manders om een baan te vinden. In de praktijk bleek het echter toch geen goede match te zijn en daarom ging ze opnieuw op zoek. Ze nam contact op met René Vreeswijk van Agrifoodcareer om samen eens te brainstormen over haar carrière. In dit interview vertelt zij hoe dit geleid heeft tot onverwachte inzichten én de perfecte baan!

Samen brainstormen over je carrière


Al tijdens haar studie Dierwetenschappen in Wageningen kwam Femke Manders in contact met Agrifoodcareer. René Vreeswijk verzorgde jaarlijks een sollicitatietraining aan de universiteit en Femke onderhield hiervoor het contact met hem. “Na mijn studie vond ik direct een baan, maar toen dit niet lekker liep, besloot ik contact op te nemen met René”, vertelt Femke. “Voordat ik ging werken had ik misschien niet zo goed nagedacht over wat ik precies wilde. Dit bleek ook toen ik opnieuw op zoek ging en al snel vastliep. Dit probleem heb ik aan René voorgelegd en samen zijn we toen gaan brainstormen. Een paar weken later benaderde René mij met de vacature voor aankomend specialist Milieuwetgeving en Vergunning bij DLV in Uden. Eigenlijk wilde ik graag de buitendienst in en werd ik niet direct enthousiast van deze functie, maar René zag meteen mogelijkheden. Hij legde de link met mijn achtergrond in de Toegepaste Biologie en hij zag de potentie om bij dit bedrijf te groeien. Bovendien had René eerder dan ik zelf door dat ik behoefte heb aan structuur en duidelijkheid en deze functie sloot daar naadloos op aan. Daarom besloot ik toch te solliciteren.”

Van sollicitatiegesprek voorbereiden naar nieuwe baan


Naast de sollicitatie bij DLV had Femke ook nog een andere sollicitatie lopen. “In dat tweede gesprek kwam ik er achter dat het teveel op mijn oude functie leek, met weinig structuur en richting. Dit gesprek liep dan ook niet zo lekker en ik ging met een vervelend gevoel naar huis. Vlak na dit gesprek heb ik met René het sollicitatiegesprek bij DLV voorbereid en dat was ontzettend fijn. Het gaf me de ruimte om gericht na te denken over de vragen en te bedenken wat ik wil. Hoe meer we het erover hadden, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat de functie bij DLV perfect voor mij was. De volgende dag had ik het sollicitatiegesprek al en ik voelde me bij DLV meteen op mijn gemak. Zo werd voor mij een negatieve ervaring echt omgezet naar een positieve. Op de terugweg in de auto belde ik direct mijn moeder én René. Hij nam echt de tijd voor me en was net als ik ontzettend enthousiast!”

Per juli is Femke aan de slag gegaan bij DLV. Wat kan zij anderen aanraden die op zoek zijn naar een baan? “Ik raad mensen echt aan om contact op te nemen met René”, besluit Femke. “Hij is in staat out of te box te denken en legt connecties voordat je die zelf legt. Zo kom je er samen achter wat je leuk vindt en wat goed bij je past. Het is fijn om hierin ondersteund te worden en het niet in je eentje te hoeven doen!”

Ook op zoek naar een uitdagende baan in de agri- of foodbranche? Bekijk de vacatures en solliciteer direct of neem contact op met René Vreeswijk om de mogelijkheden te bespreken.

Reageer

Copyright © 2024 Agrifoodcareer   |  Sitemap   |  Algemene voorwaarden   |  Cookiebeleid   |  Privacy Statement