René Vreeswijk staat met Agrifoodcareer voor persoonlijke werving & selectie

René Vreeswijk 3-6-2019 15:39
Categorieën: Algemeen

blog_image:article_agrifo_15596316075cf616f76c3db.jpg:end_blog_image

Na een afwisselende carrière in de agri- en foodbranche besloot René Vreeswijk in 2006 voor zichzelf te beginnen. Nadat hij jarenlang ondernemers hielp als bedrijfsadviseur en vervolgens bij een werving- en selectiebureau voor de agri- en foodbranche werkte, richtte hij Agrifoodcareer op. Met ongeveer honderd vacatures per jaar biedt hij HBO- en WO-afgestudeerden en mensen met werkervaring een kans op een uitdagende baan in de sector bij zowel nationale als internationale bedrijven. Hoe hij zich onderscheidt? Door zich niet als een ‘agressieve’ headhunter te gedragen! Tijd om René even voor te stellen.

Een flexibele aanpak zonder 9-tot-5-mentaliteit

Na zijn studie Intensieve Veehouderij werkte René bij verschillende organisaties als bedrijfsadviseur voor ondernemers in de agribusiness. “Wat ik hier heel interessant aan vond, is dat je de kans krijgt om met ondernemers mee te denken over hun bedrijfsontwikkeling”, vertelt René. “Je adviseert op basis van bedrijfsresultaten en maakt samen met de ondernemer structurele en tactische afwegingen. Je stippelt echt een pad uit naar de toekomst. Toen ik de switch maakte naar een werving- en selectiebureau ben ik met kandidaten eigenlijk hetzelfde gaan doen. Je gaat met jonge schoolverlaters en professionals uit de sector in gesprek en zet samen een groeipad uit. De agrifood-branche is een ontzettend interessante markt met heel veel mogelijkheden. Om kandidaten hierin zo goed mogelijk te begeleiden, besloot ik dat het tijd was om een eigen bureau op poten te zetten. Mijn belangrijkste motivatie hiervoor was dat ik flexibel wilde zijn, vooral richting de kandidaten. Als iemand ’s avonds of in het weekend een idee heeft over zijn of haar carrière wil ik dat die persoon dat met mij kan bespreken. Ik hou niet van de 9-tot-5-mentaliteit.”

De ideale match op basis van open en eerlijke communicatie

De aanpak van Agrifoodcareer werd onlangs mooi omschreven door een opdrachtgever, vertelt René: “Hij zei dat ik mezelf onderscheid door me niet als een headhunter te gedragen die continu mensen stalkt, maar juist objectief mee wil denken met mensen en begrijp waar ze over praten. Dat is natuurlijk een heel mooi compliment. Als er een klant of kandidaat belt, dan wil ik het liefst zo snel mogelijk in gesprek gaan. Ik krijg er energie van om mensen te helpen en samen iets op te bouwen. We gaan een kop koffie drinken en bespreken alles op een open en eerlijke manier. Ik ben duidelijk over de procedures en kansen en samen gaan we kijken wat er nodig is voor een perfecte match.” Een tip voor kandidaten? “Zorg dat je cv informatief genoeg is. Laat zien dat je ambitie hebt en wat je wil. Weet je het nog niet precies? Laat dat dan ook weten en geef aan dat je je openstelt voor kansen en mogelijkheden. Dan gaan we samen aan de slag met jouw carrière!”

Ook op zoek naar een uitdagende baan in de agrifood en ben je benieuwd welke kansen René ziet voor jouw carrière? Neem dan contact op of solliciteer direct.

Reageer

Copyright © 2020 Agrifoodcareer   |  Sitemap   |  Algemene voorwaarden   |  Cookiebeleid   |  Privacy Statement