3 dingen die jij moet weten over werken in de agrisector

Rene Vreeswijk 2-10-2019 16:31
Categorieën: Algemeen
blog_image:article_agrifo_15665468885d5f9bc815777.jpg:end_blog_image

Zie jij een carrière in de agrisector wel zitten en ga je binnenkort solliciteren? Om je optimaal voor te bereiden, is het goed om te weten wat je kunt verwachten van deze mooie en uitdagende sector. Al dertien jaar werkt Agrifoodcareer samen met opdrachtgevers en kandidaten in deze branche. Wij kennen de markt door en door en daarom delen we in deze blog 3 dingen die jij zeker moet weten.

1. Laat je 9-tot-5 mentaliteit thuis


Als je niet begrijpt hoe de agrarische wereld in elkaar steekt, is het moeilijk om er je draai te vinden. Agrarische ondernemers zijn trotse mensen die hun hele ziel en zaligheid stoppen in het bedrijf. Dit betekent niet dat ze alleen maar over dieren of gewassen kunnen praten, maar je moet wel begrijpen dat dat hun wereld is. Het is een cultuur van harde en trotse werkers die bijna nooit ziek zijn. Dit vraagt om doorzettingsvermogen en daar hoort zeuren niet bij. Een 9-tot-5-mentaliteit? Eerder een 5-tot-9-mentaliteit! Werk jij bijvoorbeeld bij een verzekeraar voor de agribranche en ontstaat er ’s avonds om 11 uur hagelschade? Dan wil een tuinder niet wachten tot de volgende dag. Zijn wereld stort op dat moment in en hij heeft dus dán jouw hulp nodig. Zo bouw je aan een sterke relatie.

2. Snap wat er op ondernemersniveau speelt en pak je verantwoordelijkheid


We zeiden het al, in de agrarische sector houden ze van doorpakken! Daarom is het belangrijk om je verantwoordelijkheid te nemen als er iets afgehandeld moet worden; of het nu wel of niet jouw taak is. Op het moment dat er handelsgeest gevraagd wordt, ga je over tot actie zodat de bedrijfsvoering door kan gaan. Dit betekent ook dat je verder moet kijken dan je neus lang is. Stel dat je als relatiebeheerder bij een accountantskantoor aan de slag gaat. Je kunt natuurlijk regelmatig langs gaan bij de klant om de cijfers te bespreken en vervolgens weer naar kantoor terugkeren, maar je kan ook een stapje verder gaan. Leer het bedrijf kennen, kijk om je heen en praat met de ondernemer. Begrijp de risico’s en kansen en geef proactief advies. Dit is de basis voor vertrouwen en een duurzame relatie.

3. Het is een sterk ons-kent-ons wereldje


Ben je eenmaal werkzaam in de agrarische wereld, dan kom je er al snel achter dat het relatief gezien een kleine sector is. Vakevenementen, beurzen, studieclubs en winterprogramma’s, men komt elkaar vaak tegen. Dit betekent ook dat je zuinig moet zijn op je naam, daar heb je er tenslotte maar één van! Werk je bijvoorbeeld in de bancaire sector en maak je er een potje van? Dan wordt het erg lastig, of zelfs onmogelijk, om bij een andere bank nog aan de slag te gaan. Maar het tegenovergestelde geldt natuurlijk ook: als jij ambitieus bent en netjes en integer werkt, biedt de sector ontzettend veel mogelijkheden voor een mooie en uitdagende carrière!

Ben jij op zoek naar een baan in de agrarische sector of wil je eens sparren over de mogelijkheden voor jouw carrière? Neem dan contact met ons op.

Reageer

Onze wortels

Agrifoodcareer verbindt. Mensen met organisaties, en andersom. Natuurlijk met als doel om voor beide partijen een succesvolle en duurzame samenwerking in gang te zetten. Wat ons sleutelwoord is? Helpen. Bedrijven helpen door de juiste persoon voor de juiste plek te vinden. En mensen helpen die nieuwe uitdagingen zoeken. Een wisselwerking die vraagt om zicht op ontwikkelingen binnen de agri- en foodbranche en om mensenkennis. Laat dáár nou net onze kracht zitten.

Bemiddelen zit in ons bloed. Of liever gezegd: in onze wortels. Daarin zijn we eerlijk naar zowel kandidaat als organisatie. Agrifoodcareer is in 2006 opgericht door René Vreeswijk die met zijn ervaring in de agribusiness en de voedingsmiddelenindustrie zelf uit het werkveld komt. Beter kun je het in principe niet treffen, want het praat natuurlijk net even makkelijker als iemand snapt waar jij het als kandidaat over hebt.

WhatsApp

Meer informatie of heb je een vraag en wil je direct contact met ons? Stuur een appje!

Stuur een WhatsApp

Gratis sollicitatietraining

Meer tips en tricks bij het solliciteren? Volg onze gratis sollicitatietraining en vind jouw ideale droombaan!

Direct inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.

Copyright © 2024 Agrifoodcareer   |  Sitemap   |  Algemene voorwaarden   |  Cookiebeleid   |  Privacy Statement